Locatie

Het Amadi Park Hotel ligt vlakbij het Leidseplein en het Museumplein. U wandelt in nog geen 10 minuten naar het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum en het Stedelijk Museum en het Vondelpark is om de hoek. Met een huurfiets of met het openbaar vervoer bereikt u snel en eenvoudig de bezienswaardigheden die iets verder liggen.

Het hotel is met het openbaar vervoer en met de auto uitstekend bereikbaar. Vlakbij het hotel stoppen diverse trams en bussen.

 

Winkels en restaurants

In het centrum van Amsterdam vindt u diverse winkelstraten zoals de Nieuwendijk, Kalverstraat en de PC Hooftstraat. Restaurants zijn in overvloed aanwezig in de stad. Bekijk onze app of neem een kijkje op Tripadvisor.

Download de Amadi Hotels app 

Deze app biedt u uitgebreide informatie over onze hotels, over Amsterdam met alle musea, restaurants en places to be. Ook vindt u een gedetailleerde city map en navigator.

 

Solids 11

Het Amadi Park Hotel is gevestigd in het Solids 11 gebouw. Op de plek waar vroeger een voormalig ziekenhuisgebouw van het Wilhelminagasthuis stond. Solid 11 is ontworpen door Tony Fretton Architects uit Engeland. Het ontwerp van Solid 11 wordt gekenmerkt door veel aandacht voor details zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Bij de keuze van de gebruikte materialen is consequent gekozen voor mooi verouderende materialen die lang meegaan: aluminium kozijnen en deuren, baksteen, natuursteen en glas. Opvallend is het grote kunstwerk van kunstenaar Hans van Bentem in de glazen pui. De bouw van Solid 11 is op 17 december 2009 gestart. De oplevering van het gebouw was op 18 juli 2011. Geopend door de geliefde overleden burgemeester Eberhard van der Laan.

In ‘Met andere ogen’, een publicatie van Frank Bijdendijk uit 2006 waarin het waarom en ‘the making of’ van de Solids gemotiveerd worden, blijken zowel ervaringen uit meer dan drie decennia werken in de Nederlandse bouwsector als internationale voorbeelden een voedingsbodem te zijn geweest. Solids is gebaseerd op de individuele behoefte van de diversiteit binnen de stad. De indeling van het gebouw doet zich het beste vergelijken met een kraakpand waarin allerlei woonvormen, werken en toerisme samenkomen.